• 0644304041
  • Persoonlijke levering! Wanneer het jou uitkomt!
  • iDEAL of contant bij afhalen, levering
  • Afhalen & Bezorgen 8 dagen per week! 8.00/23:00
  • 5% extra korting voor de afhalers
  • 0644304041
  • Persoonlijke levering! Wanneer het jou uitkomt!
  • iDEAL of contant bij afhalen, levering
  • Afhalen & Bezorgen 8 dagen per week! 8.00/23:00
  • 5% extra korting voor de afhalers
Foutief aangesloten pelletkachel rookgasafvoer

Foutief aangesloten pelletkachel rookgasafvoer.

Foutief aangesloten pelletkachel rookgasafvoer

Geveldoorvoer voldoet niet.

Foutief aangesloten pelletkachel rookgasafvoer

Situatie ondeugelijk aangesloten

Sinds 2017 is de brandweer in de noordelijke provincies begonnen met bijhouden van uitrukkingen met betrekking tot de pelletkachels. Er zijn in de noordelijke provincies de laatste 2 jaar meer dan 70 Branden geconstateerd bij pelletkachels in de noordelijke provincies door de brandweer. Ookzaak: ondeugelijke installaties, haaks door de muur naar buiten waardoor geen trek in het kanaal. Ventilatoren die kapotgaan, waardoor de rook niet weg kan, en rook de kamer inkomt. Stroom wat uitvalt waaroor rook de kamer inkomt.

Op 21 december 2019 waren er weer veel verkeerd aangesloten pelletkachels te zien in het TV programma van Kassa.

Woont u 100 km rondom Emmen en heeft u geveldoorvoer op de pelletkachel zitten?

Dan kan ik het kanaal opboren met een gevelboring en het rookkanaal aanpassen volgens de geldende voorschriften die gelden voor een uitmondingsgebied voor toestellen met een vaste brandstof, zoals pelletkachels

Neem hiervoor contact met mij op: 0644304041

Vervolgens kan ik een prijsopgave maken, de prijs is sterk afhankelijk van de situatie. Denk hierbij aan de lengte en hoogte van het dubbelwandig rookkanaal, vrij uitmondingsgebied, toegankelijk voor evenutele hoogwerker, windveren, dakoverstand, stoelconstructie, houtskeletbouw of steens/betonmuur.

Hieronder ziet u hoe het wél moet:

Een pelletkachel afvoer dient hetzelfde te zijn als die voor een houtgestookt toestel!

Oplossing, schoorsteen langs de gevel.

Geveldoorvoer met t-stuk en veegelement.

Dubbelwandig rookkanaal langs de buitengevel

50cm boven de nokui laten steken
50cm boven de nokui laten steken
50cm boven de nokui laten steken

Geveldoorvoer Pelletkachel aanpassen

Een dubbelwandig rookkanaal dient 50 cm boven de nok van de woning uit te komen.

Er is een uitzondering, de 10° regel, die hierboven op de afbeelding te zien is, die ook toepasbaar is in veel situaties.

Mijn buizen zijn zo sterk, die mogen 3 meter vanaf de laatste beugel op elkaar gestapeld worden zonder tuidraden!

Pelletkachels komen steeds vaker negatief in het nieuws.

Mijn rookkanalen zijn schoorsteenbrand bestendig en het rookgasafvoer is geschikt voor pelletkachels.

1rookkanaal hét adres om het dubbelwandig kanaal volgens de richtlijnen te laten plaatsen!

Bronvermelding: Turbantia Arjan te Bogt 06-01-20, 05:50

https://www.tubantia.nl/twenterand/brandweer-waarschuwt-voor-pelletkachelbranden-in-twente-ga-niet-voor-goedkoop~ae3e4db5/?referrer=https://www.google.com/

Brandweer waarschuwt voor pelletkachelbranden in Twente: ‘Ga niet voor goedkoop’

VRIEZENVEEN/ENSCHEDE - De brandweer Twente is in 2019 zeker dertien keer uitgerukt voor brand in een pelletkachel. In de meeste gevallen was dit het gevolg van een vies of ondeugdelijk schoorsteenkanaal. Hubert Weitenberg, voorzitter van het landelijk overleg schoorsteenbranden, adviseert niet voor de goedkoopste optie te gaan. „Dan roep je de problemen over jezelf af.”

Recent sloegen de Nederlandse Haarden - en Kachelbranche (NHK) en het Team Brandonderzoek Noord-Nederland in het tv-programma Kassaalarm over dit soort kachels, die houtpellets - kleine staafjes fijngemalen en samengeperst houtstof, gemaakt van zaagsel en houtsnippers - verbranden en zo huizen verwarmen. Er zouden volgens de NHK duizenden onveilige kachels in Nederland staan.Hubert Weitenberg, teamleider risicobeheersing bij de brandweer IJsselland en voorzitter van het landelijk overleg schoorsteenbranden, ontkent dat niet. „Maar je kan niet in algemeenheid zeggen dat ze niet veilig zijn”, nuanceert hij. „Er komen hoge temperaturen vrij, hoger dan bij een normale kachel. Daar is op zich niets mis mee, mits de installatie er op toegerust is.” 

Doordat er in 2016 subsidie beschikbaar kwam, steeg het aantal pelletkachels fors. En daarmee ook het aantal branden dat daaraan te relateren is. De brandweer Twente heeft er 28 geregistreerd, waarvan 13 in het afgelopen jaar. Beide getallen zijn niet ‘hard’, geeft de brandweer aan; sommige branden worden ook weggeschreven als gewone schoorsteenbrand. Onderzoek wees uit dat de meeste veroorzaakt werden door een vies of ondeugdelijk schoorsteenkanaal. En dat de meeste ontstaan in ‘jongere’ kachels. Goedkope variant

Het belangrijkste advies dat Weitenberg kan geven - naast dat mensen er vooral geen dingen in moeten doen die er niet in horen en dat alles regelmatig gecheckt moet worden - is om niet zomaar voor de goedkoopste variant te gaan. „Als mensen zo’n kachel kopen omdat er subsidie op zit, of omdat ze denken dat ze er de energierekening mee kunnen drukken, dan zit er wellicht een financiële reden achter. Als je dan ook gaat voor een goedkope afvoer en goedkope pellets… Tsja. Dan roep je de problemen een beetje over jezelf af.” Hij geeft toe dat dit eigenlijk niet zou moeten. Maar zo is het wel.Een pelletkachel is computergestuurd, maar ook computers maken soms fouten. Weitenberg benadrukt dat branden in kachels helemaal voorkomen lastig is. „Het is een risico wat bij stoken hoort”, zegt hij. „Ook al doe je het hartstikke goed, heb je alles piekfijn voor elkaar, dan kan je nog hebben dat er een schoorsteenbrand ontstaat.”

Raad de brandweer een pelletkachel dan af? Nee, dat niet. "Je kan hem prima kopen, maar doe dat dan bij een winkel die ook de totaalinstallatie aanbiedt. Dus ook de afvoer. En dat er niet alleen voor een dumpprijs een kachel wordt geplaatst.”